Kasvuyrityksessä kasvavat myös työntekijät

Hoiva-alan kasvuyrityksessä työntekijätkin kasvavat

 

Työntekijän urakehitysmahdollisuuksia pk-yrityksissä pidetään usein rajallisina. Lahtelainen yksityinen kotihoito- ja sairaanhoitopalveluja tarjoava Aurio Hoiva on perheyritys, jossa työntekijöillä on mahdollisuus kasvaa yrityksen mukana. Yrityksen perustajat, Olkkosen perhe, ymmärtävät työntekijöiden potentiaalin ja hyvinvoinnin roolin paitsi asiakastyön, myös liiketoiminnan kasvun kannalta.

 

Ei pelkkää sanahelinää

 

Työntekijöiden potentiaalin hyödyntäminen ei Aurio Hoivalla ole pelkkää sanahelinää. Viimeisimpiä uusia työnkuvia ovat työvuorosuunnittelijoiden työt. Osaajat löytyivät omasta talosta. Lähihoitajana Auriolla aloittanut Jutta Laakkonen on kahdessa vuodessa ehtinyt laajentaa työnkuvaansa. Nykyään vastuualueeseen kuuluu myös työnjako. (Aurio Hoiva 2019.)

Jaan asiakaskäynnit hoitajille, katson käyntimuutokset ja hoidan kaikki mitä asiakaskäynteihin liittyy. Hoidan lisäksi apteekkitilaukset ja asiakkaiden palvelupäivitykset sekä tehtävämuokkaukset niin, että kaikki tiedot ovat ajantasaisia. Lisäksi teen myös asiakaskäyntejä lähihoitajana, kertoo Jutta Laakkonen. (Aurio Hoiva 2019.)

Oman työn ja uran kehittäminen on tärkeää myös sairaanhoitaja Suvi Veltheimille. Hän on ollut kotihoidossa töissä nyt puolitoista vuotta ja päässyt laajentamaan työnkuvaansa. Suvi kertoo:

Vaihdoin työpaikkaa aivan erilaisesta hoitoalan ympäristöstä, kuinka paljon voikaan oppia uutta sairaanhoitajan työssä! 

Kehittämisestä kiinnostuneena Suvi otti luontevasti tehtäväkseen tehdä kirjallisia yhteenvetoja viime vuonna järjestettyjen henkilöstönkehittämistilaisuuksien annista. Suvin taidot ja innostus ovatkin muodostamassa kasvavaan 70 hengen organisaatioon kokonaan uutta toimenkuvaa, eräänlaista kehittämisasiantuntijan roolia. Rooli on hyödyllinen rajapinta johdon ja asiakastyötä tekevien hoitajien välillä. Suvi on päässyt kehittämään sairaanhoitajan työn ohella myös tiimityötä ja hoitajien erilaisia rooleja. Hän on innostunut uudesta työnkuvastaan:

Tiimityöskentelyn kehittäminen on tuonut itselle uutta intoa ja aivan uuden roolin työelämässä. On mahtavaa päästä kehittämään uudenlaista työkulttuuria ja itsellekin uutta työnkuvaa.

 

Aurio hoivan johto ja työntekijät olivat mukana HENTU-hankkeessa

 

Vuonna 2020 toteutetussa HENTU-hankkeessa keskityttiin työntekijöiden kuulemiseen, osallistamiseen sekä työhyvinvoinnin ja esimiestyön kehittämiseen ja yleiseen työelämän laadun kokemukseen. Lähihoitajille järjestetyt kolme työpajaa sisälsivät kokemuksia, onnistumisia ja ideointia omahoitajuudesta, työn merkityksellisyyden kulmakivistä sekä ”auriolaisesta” työnteon kulttuurista. Sairaanhoitajille eli lähihoitajatiimien esimiehille oli omat valmennukset. Valmennukset sisälsivät simulaatioharjoituksia tiimeissä esiintyvistä vuorovaikutustilanteista. Yrityksen johdon kanssa pidettiin kymmenen hedelmällistä ja antoisaa kehittämispalaveria.

Suvi Veltheim on tyytyväinen, että Auriolla annetaan mahdollisuuksia kehittää ja ideoida uusia työtapoja. Jokainen saa tehdä työtä omalla persoonallaan.

Työyhteisö kehittyy alati sen hetkisten työntekijöiden vahvuuksien mukana ja näin ollen kaikilla on koko ajan mahdollisuus oppia lisää, toteaa Suvi.

 

Kirjoittajat:

 

Elina Ruokoski toimii asiantuntijana LAB-ammattikorkeakoulun HENTU-hankkeessa. Hän on ollut mukana kehittämässä Aurio Hoivan ja muiden HENTU-yritysten henkilöstökäytäntöjä.

Suvi Veltheim toimii sairaanhoitajana ja tiimityön kehittäjä Aurio Hoivassa. Suvi vie HENTU-hankkeessa saatuja oppeja käytäntöön Aurio Hoivassa.

 

Blogi luettavissa osoitteessa: https://blogit.lab.fi/labfocus/hoiva-alan-kasvuyrityksessa-tyontekijatkin-kasvavat/

 

Ota meihin yhteyttä

  ryhmäkuva_2019_blue3

  Aurio Hoiva Oy

  045 136 5303 
  Puhelut arkisin klo 8.00 - 16.00
  Virka-aikana tavoitat alueiden sairaanhoitajat omista numeroista.

  0600 390 400 (1,52e/min + pvm/mpm)
  Puhelut kaikkina viikonpäivinä klo 7.00 - 22.00.

  asiakaspalvelu@aurio.fi
  Toimipiste ja postitusosoite
  Lepikonkatu 10, 15100 Lahti