Kannustamme työntekijöitämme kehittymään

Ammattiosaamisen syventäminen on osa työntekijöidemme kasvutarinaa

Työntekijöiden potentiaalin hyödyntäminen ei Aurio Hoivalla ole pelkkää sanahelinää: kannustamme työntekijöitämme kehittymään oman alansa asiantuntijoina. Viimeisimpiä uusia työnkuvia ovat työvuorosuunnittelijoiden työt.

Lähihoitajana Auriolla aloittanut Jutta Laakkonen on kahdessa vuodessa ehtinyt laajentaa työnkuvaansa. Nykyään Jutan vastuualueeseen kuuluu myös työnjako.

Jaan asiakaskäynnit hoitajille, katson käyntimuutokset ja hoidan kaikki mitä asiakaskäynteihin liittyy. Hoidan lisäksi apteekkitilaukset ja asiakkaiden palvelupäivitykset sekä tehtävämuokkaukset niin, että kaikki tiedot ovat ajantasaisia. Lisäksi teen myös asiakaskäyntejä lähihoitajana, kertoo Jutta Laakkonen (Aurio Hoiva 2019).

Oman työn ja uran kehittäminen on tärkeää myös sairaanhoitaja Suvi Veltheimille. Hän on ollut kotihoidossa töissä nyt puolitoista vuotta ja päässyt laajentamaan työnkuvaansa. Suvi kertoo:

Vaihdoin työpaikkaa aivan erilaisesta hoitoalan ympäristöstä, kuinka paljon voikaan oppia uutta sairaanhoitajan työssä! 

Kehittämisestä kiinnostuneena Suvi otti luontevasti tehtäväkseen tehdä kirjallisia yhteenvetoja viime vuonna järjestettyjen henkilöstönkehittämistilaisuuksien annista. Suvin taidot ja innostus ovatkin muodostamassa kasvavaan 70 hengen organisaatioon kokonaan uutta toimenkuvaa, eräänlaista kehittämisasiantuntijan roolia. Rooli on hyödyllinen rajapinta johdon ja asiakastyötä tekevien hoitajien välillä. Suvi on päässyt kehittämään sairaanhoitajan työn ohella myös tiimityötä ja hoitajien erilaisia rooleja. Hän on innostunut uudesta työnkuvastaan:

Tiimityöskentelyn kehittäminen on tuonut itselle uutta intoa ja aivan uuden roolin työelämässä. On mahtavaa päästä kehittämään uudenlaista työkulttuuria ja itsellekin uutta työnkuvaa.

 

Aurio Hoivan johtohenkilöt ja työntekijät olivat mukana HENTU-hankkeessa

Vuonna 2020 toteutetussa HENTU-hankkeessa keskityttiin työntekijöiden kuulemiseen, osallistamiseen sekä työhyvinvoinnin ja esimiestyön kehittämiseen ja yleiseen työelämän laadun kokemukseen. Lähihoitajille järjestetyt kolme työpajaa sisälsivät kokemuksia, onnistumisia ja ideointia omahoitajuudesta, työn merkityksellisyyden kulmakivistä sekä ”auriolaisesta” työnteon kulttuurista. Sairaanhoitajille eli lähihoitajatiimien esimiehille oli omat valmennukset. Valmennuksiin sisältyi simulaatioharjoituksia tiimeissä esiintyvistä vuorovaikutustilanteista. Yrityksen johdon kanssa pidettiin kymmenen hedelmällistä ja antoisaa kehittämispalaveria.

Suvi Veltheim on tyytyväinen, että Auriolla annetaan mahdollisuuksia kehittää ja ideoida uusia työtapoja. Jokainen saa tehdä työtä omalla persoonallaan.

Työyhteisö kehittyy alati sen hetkisten työntekijöiden vahvuuksien mukana ja näin ollen kaikilla on koko ajan mahdollisuus oppia lisää, toteaa Suvi.

 

Kirjoittajat:

Elina Ruokoski toimii asiantuntijana LAB-ammattikorkeakoulun HENTU-hankkeessa. Hän on ollut mukana kehittämässä Aurio Hoivan ja muiden HENTU-yritysten henkilöstökäytäntöjä.

Suvi Veltheim toimi sairaanhoitajana ja tiimityön kehittäjänä Aurio Hoivassa HENTU-hankkeen aikana. Hän vei hankkeessa saatuja oppeja osaksi työyhteisön arkea. Nykyään Suvi toimii Auriossa yksikönjohtajana.

Lue lisää blogista: https://blogit.lab.fi/labfocus/hoiva-alan-kasvuyrityksessa-tyontekijatkin-kasvavat/

Ota meihin yhteyttä

  Aurio Hoiva Oy

  Soita 045 136 5303 
  Palvelemme arkisin klo 7-22. Tavoitat Lahden ja Orimattilan sairaanhoitajat klo 8-16 näistä numeroista.

  asiakaspalvelu@aurio.fi

  Toimipiste ja postitusosoite
  Niemenkatu 73, 15140 Lahti