omaishoidon_palvelut

Omaishoitajan vapaat

Omaishoitajan lakisääteisten vapaiden sijaistaminen

Omaishoitaja on henkilö, joka huolehtii sairaasta, vammaisesta tai ikääntyvästä läheisestään. Omaishoitajan lakisäätäisten vapaapäivien ajaksi Aurio järjestää läheiselle tutun hoitajan omaishoitajan poissa ollessa tai avustamaan omaishoitajaa arjessa.

Omaishoitajalla on oikeus elää myös omaa elämäänsä, ei ainoastaan hoitaa läheistään. Uupunut omaishoitaja ei ole hoitajan itsensä eikä hoidettavan kannalta hyvä asia. Omaishoitajan huolet kevenevät, kun hänelle tarjotaan tukea arjen ongelmien ja huolien ratkaisuun.

Omaishoitajan on tärkeää huolehtia myös omasta terveydestään, jaksamisestaan ja hyvinvoinnistaan. On täysin luvallista pitää taukoa ja pyytää tukea läheisiltä tai muilta toimijoilta.

Tarjoamme palvelua omaishoidettavalle, joka ei käytä palvelutalon lyhytaikaishoitajapalveluja. Meiltä myös omaishoitaja voi tilata niin sanotun hengähdystauon vapaapäivänsä lisäksi.

Meiltä voi tilata myös sairaanhoidollista tukea tarvittaessa.

DSC04388

Omaishoidon vapaan palveluseteli

Omaishoidon tukea saavalla omaishoitajalla on oikeus pitää vapaata vähintään 3 vuorokautta kalenterikuukautta kohden.  Palveluseteli myönnetään omaishoitajan lakisääteisen vapaan järjestämiseen, jos omaishoidettavan hoitoa ei haluta tai voida järjestää kaupungin hoito- ja palveluyksiköissä tai palvelusetelin käyttöön on muu perusteltu syy. Palvelusetelillä omaishoitaja voi hankkia korvaavaa hoitoa kotiin.

Kun asiakas on tehnyt valinnan palveluntarjoajasta, yrityksen työntekijä tulee asiakkaan kotiin sovittuina ajankohtina, jolloin omainen voi viettää vapaa-aikaa.

Ota meihin yhteyttä

  Aurio Hoiva Oy

  Soita 045 136 5303 
  Palvelemme arkisin klo 7-22. Tavoitat Lahden ja Orimattilan sairaanhoitajat klo 8-16 näistä numeroista.

  asiakaspalvelu@aurio.fi

  Toimipiste ja postitusosoite
  Niemenkatu 73, 15140 Lahti