omaishoidon_palvelut

Omaishoitajan vapaat

Omaishoitaja on henkilö, joka pitää huolta sairaasta, vammaisesta tai ikääntyvästä läheisestään. Omaishoitajan lakisäätäisten vapaapäivien ajaksi Auriolta saa tutun hoitajan poissaoloajaksi tai omaishoitajan rinnalle avuksi.

Omaishoitajan lakisääteisten vapaiden sijaistaminen

Omaishoitajalla on oikeus elää myös omaa elämäänsä, ei ainoastaan hoitaa läheistään. Uupunut omaishoitaja ei ole hoitajan itsensä eikä myöskään hoidettavan kannalta hyvä asia. Oma huoli kevenee, kun saa tukea arjen ongelmien ja huolien ratkaisuun. Omaishoitajan on tärkeää huolehtia myös omasta terveydestään, jaksamisestaan ja hyvinvoinnistaan. On täysin luvallista pitää taukoa ja pyytää tukea läheisiltä tai muilta toimijoilta.

Meiltä saat tutun hoitajan kotiin poissaoloajaksi tai omaishoitajan rinnalle. Palvelu on vaihtoehto omaishoidettavalle, joka ei käytä palvelutalon lyhytaikaishoitajapalveluja tai omaishoitaja tarvitsee hengähdystauon vapaapäivän lisäksi.

Aurio tarjoaa samalla sairaanhoidollisen tuen ja kontaktin, jos siihen tarvetta.

omaishoitajien_vapaa

Omaishoidon vapaan palveluseteli

Omaishoidon tukea saavalla omaishoitajalla on oikeus pitää vapaata vähintään 3 vuorokautta kalenterikuukautta kohden.  Palveluseteli myönnetään omaishoitajan lakisääteisen vapaan järjestämiseen, jos omaishoidettavan hoitoa ei haluta tai voida järjestää kaupungin hoito- ja palveluyksiköissä tai palvelusetelin käyttöön on muu perusteltu syy. Palvelusetelillä omaishoitaja voi hankkia korvaavaa hoitoa kotiin.

Kun asiakas valitsee yrityksen, josta se haluaa palvelua hankkia, yrityksen työntekijä tulee asiakkaan kotiin sovittuina ajankohtina, jolloin omainen voi viettää vapaa-aikaa.

Ota meihin yhteyttä

  ryhmäkuva_2019_blue3

  Aurio Hoiva Oy

  045 136 5303 
  Puhelut arkisin klo 8.00 - 16.00
  Virka-aikana tavoitat alueiden sairaanhoitajat omista numeroista.

  0600 390 400 (1,52e/min + pvm/mpm)
  Puhelut kaikkina viikonpäivinä klo 7.00 - 22.00.

  asiakaspalvelu@aurio.fi
  Toimipiste ja postitusosoite
  Lepikonkatu 10, 15100 Lahti