Tietoa palvelusetelistä

Ostopalvelut ja palveluseteli

Ostopalvelu tai palveluseteli voidaan myöntää ikäihmiselle tai pitkäaikaissairaalle, joka ei selviydy kotona ilman hoitoa ja huolenpitoa arkielämän toiminnoista itsenäisesti tai läheisten avulla.
Kotihoidon palvelu myönnetään Päijät-Hämeen hyvinvointialueen ikääntyneiden asiakasohjauksesta palvelutarpeen arvioinnin perusteella.

Ostopalveluista tai palvelusetelistä saat lisätietoja ikääntyneiden palveluneuvonnasta, p. 044 482 5050. 

Ostopalveluna tai palvelusetelillä tuotettu palvelu ei ole kotitalousvähennyskelpoinen. Lisäpalveluihin, joiden kustannuksista vastaat itse, voit hakea kotitalousvähennystä.

Säännöllinen kotihoidon ostopalvelu ja palveluseteli

Kun täytät säännöllisen kotihoidon myöntämisen perusteet, sinulle voidaan myöntää ostopalvelua tai palveluseteli. Ne korvaavat Päijät-Hämeen hyvinvointialueen tarjoaman kotihoidon palvelun. Ostopalvelulla ja palvelusetelillä sinulla on mahdollisuus valita Aurio Hoivan palvelut samalla kotihoitomaksulla, kuin Päijät-Hämeen hyvinvointialueen kotihoito.

Säännöllisen kotihoidon kriteerit täyttävälle henkilölle voidaan myöntää palveluseteli vaihtoehtoisena palveluna enintään vuodeksi kerrallaan.

Veteraanien kotiin tuotetut palvelut

Palveluiden saaminen edellyttää, että henkilö esittää kuvallisen Kela-kortin, jossa on kääntöpuolella R-tunnus. Vaihtoehtoisesti henkilö voi esittää todistuksen, jossa on maininta rintamasotilastunnuksesta, rintatunnuksesta tai rintamapalvelustunnuksesta.

Valtiokonttori korvaa rintamaveteraanien kotihoidon ennakkokorvausmenettelyllä. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä järjestää veteraanien kotihoidon maksuttomana.

Omaishoidon vapaan sijaistamisen palveluseteli

Palveluseteli myönnetään omaishoitajan lakisääteisen vapaan järjestämiseen. Palvelusetelillä omaishoitaja voi hankkia korvaavaa hoitoa kotiin.

DSC03856 low res

Ota meihin yhteyttä

  Aurio Hoiva Oy

  Soita 045 136 5303 
  Palvelemme arkisin klo 7-22. Tavoitat Lahden ja Orimattilan sairaanhoitajat klo 8-16 näistä numeroista.

  asiakaspalvelu@aurio.fi

  Toimipiste ja postitusosoite
  Niemenkatu 73, 15140 Lahti